Boeken van Surinaamse schrijvers en Caraïbische literatuur! Verzending binnen 1-3 werkdagen. Verzendkosten binnen Nederland zijn € 3,95. GRATIS verzending boven € 30,--!!
0
Winkelwagen
€ 0,00
50 years of Homebaked Happiness
50 years of Homebaked Happiness
Vijftig jaar De Molen mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Een degelijk en solide productiebedrijf dat binnen drie generaties Bhikharie is uitgegroeid naar een wezenlijk onderdeel van een modern geleide

Verzendkosten

€ 4,85

€ 14,95 *
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Vijftig jaar De Molen mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Een degelijk en solide productiebedrijf dat binnen drie generaties Bhikharie is uitgegroeid naar een wezenlijk onderdeel van een modern geleide internationale holding met nog altijd het zelfde uitgangspunt; we zijn er voor onze klanten. 

in 1965 werd door de heer Jozias de Kraker namens de Kersten Groep Meelfabriek De Molen NV opgericht met als directeur de heer Jaap Mast. Het paste in het gedachtegoed van die tijd en geldt vandaag de dag nog steeds. Zelfvoorzienend zijn, niet importeren wat je zelf ook kunt produceren, het besparen van valuta uitgaven en het creeëren van werkgelegenheid. In 1966 arriveerde de eerste boot met graan en werd er daadwerkelijk meel in Suriname gemalen. In dat zelfde jaar werd de NV overgenoemen door de Bikharie Handelsmaatschappij die de naam De Molen bleef hanteren, het betekend tevens dat de eerste generatie Bikharie de leiding over De Molen in handen nam. Een gegeven dat de vijftig daar op volgende jaren ongewijzigd zal blijven. 

De Molen heeft in de vijftig jaar van haar bestaan pieken en dalen gekend, van de monopoliepositie in de jaren tachtig tot de gedwongen sluiting van acht maanden en de verplichte rantsoenering eind negentig. De drie generaties Bikharie kenmerken zich door pionieren, continueren en moderniseren. De tijd dat meel alleen voor werd gemalen is al lang voorbij. Pitabrood, Pizza, Roti, Quiche, Croissants en de good old Berliner Bol zijn maar een paar van de producten waar De Molen de basis voor levert. 

Het ontwikkelen, produceren en verkopen van grondstooffen op basis van granen voor bakkerijproducten, voedingsmiddelen en veevoer (via Zustermaatschappij VESU NV) is voor de Molen niet alleen een miss maar ook een passie. Een passie die de komende vijfig jaar onverminderd zal blijven bestaan. 

Over ons

Welkom op de nieuwe website van Surinaamse boeken en Caraïbische literatuur.

Suribooks biedt u, naast Caraïbische literatuur, hedendaagse, in Suriname gepubliceerde werken, voor jong en oud, met die echte tropische sfeer en stimuleer​t​ daarmee de verdere ontwikkeling van de literatuur in Suriname.

De boeken op deze website ademen de geest, de sfeer, de aspiraties, de kritische kanttekeningen uit, die heden ten dage onder de Surinamers in Suriname leven.

Suribooks.com

Steenhouwerstraat 80
3194 AG Rotterdam
Tel. 085 - 0210126
E. : info@suribooks.com
Rek.:NL06ABNA0598187715
BIC: ABNANL2A
KVK 54258340
BTW: NL851231299B01
 

Wij zijn aangesloten bij:

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
* = prijzen zijn inclusief btw Verzendkosten details