Boeken van Surinaamse schrijvers en Caraïbische literatuur! Verzending binnen 1-3 werkdagen. Verzendkosten binnen Nederland zijn € 3,95. GRATIS verzending boven € 30,--!!
0
Winkelwagen
€ 0,00
Birds of Suriname - Francois Haverschmidt
Birds of Suriname - Francois Haverschmidt
Met grote zorg samengesteld, prachtig dik boek met vele zwart/wit en kleurenillustraties. Met uitgebreide beschrijving per vogelsoort.

Verzendkosten

€ 0,00

€ 64,00 *
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Francois Haverschmidt (Utrecht, 21 juni 1906 - Zwolle, 28 april 1987) was een Nederlands jurist en ornitholoog. Haverschmidt was een kleinzoon van de gelijknamige predikant Francois Haverschmidt (die zelf z'n achternaam als HaverSchmidt schreef), die bekend werd onder het pseudoniem Piet Paaltjens. Hij groeide op in zijn geboortestad Utrecht, en studeerde daar rechten. Zijn loopbaan begon bij de rechtbank in die stad en later werkte hij bij rechtbanken in Haarlem, Heerlen en Leeuwarden. Begin 1946 kreeg hij een aanstelling als rechter in Suriname. Later werd hij daar president van het Hof van Justitie en twee keer waarnemend gouverneur van Suriname. Zijn aanstelling in Suriname bood hem de kans om onderzoek te doen naar de vrijwel onbekende avifauna van dat land. In 1968, het jaar dat hij voor zijn pensionering terugkwam naar Nederland en in Ommen ging wonen, kwam het standaardwerk uit over vogels in Suriname met illustraties van Paul Barruel. In 1994 kwam een herziene versie uit met 68 extra vogels waarvan bij de eerste druk niet bekend was dat ze in Suriname voorkwamen. Aan deze tweede druk heeft ook G. F. Mees meegewerkt en zijn extra illustraties van Inge van Noortwijk toegevoegd.

Over ons

Welkom op de nieuwe website van Surinaamse boeken en Caraïbische literatuur.

Suribooks biedt u, naast Caraïbische literatuur, hedendaagse, in Suriname gepubliceerde werken, voor jong en oud, met die echte tropische sfeer en stimuleer​t​ daarmee de verdere ontwikkeling van de literatuur in Suriname.

De boeken op deze website ademen de geest, de sfeer, de aspiraties, de kritische kanttekeningen uit, die heden ten dage onder de Surinamers in Suriname leven.

Suribooks.com

Steenhouwerstraat 80
3194 AG Rotterdam
Tel. 085 - 0210126
E. : info@suribooks.com
Rek.:NL06ABNA0598187715
BIC: ABNANL2A
KVK 54258340
BTW: NL851231299B01
 

Wij zijn aangesloten bij:

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
* = prijzen zijn inclusief btw Verzendkosten details